Ön dişlerde görülen renklenme problemi

Sıklıkla görülen ön diş renk problemlerinin giderilmesi için etkeni doğru tespit etmek gerekir. Bazen anne karnında iken bazen de süt dişlenme döneminde kullanılan ilaçlar ile geçirilen ağır ve ateşli rahatsızlıklar nedeni ile diş rengi bozulabilmektedir.

Antibiyotikler içeresinde en büyük oranda tetrasiklin grubu ilaçlar diş rengi ile ilgili problem çıkmasına neden olmaktadır. Erken yaşlarda kullanılan tetrasiklin grubu antibiyotikler ileri safhada diş renklenmesi yaparlar. Antibiyotik ile oluşan bu diş rengi sarıdan kahverengine kadar giden renk tonlarında olabilmektedir. Günlük yaşamı ve ön diş estetiğini önemli derecede olumsuz etkileyebilirler. Diğer bir diş renklenme nedeni de malum sigara, kahve ve çay tüketiminden kaynaklanır. Bu maddelerin tüketiminin yanında yetersiz ağız bakımı olması diş renklenmesinin derecesini de arttırmaktadır.

Diş Renklenmesi Tedavisi Nasıl Olur?

Diş renklenmelerini gidermek için diş beyazlatma işlemi önerilir. Bu işlemin yeterli olamayacağı durumlarda lamina diş uygulaması tercih edilir. Dişlerde aşırı derecede kırık çürük gibi sorunların varlığında zirkonyum diş kaplama da uygulanabilir. Burada dikkat edilmesi ve bilinmesi gereken en önemli konu diş temizliği işleminin farklı, diş beyazlatma işleminin farklı olmasıdır. Diş Temizlemede diş taşları uzaklaştırıldıktan sonra diş üzerindeki kirler ve lekeler polisaj fırçası ile temizlenir. Diş kirleri uzaklaştırıldığı için diş rengi beyazlar ancak bu işlem diş beyazlatma işlemi değildir. 

Diş beyazlatma sayfanızda konu le ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Kısaca bir bilgi vermek gerekirse de diş beyazlatma işleminin diş hekimi kliniğinde iki defa 30 ar dakikalık seanslar ile uygulanabileceği veya dişler uygun hazırlanan diş beyazlatma plaklarının evde takılarak içerisine hekimi vereceği diş beyazlatma jellerini uygulayarak diş beyazlatma işleminin yapılabileceğidir. 

 

-- 

DİŞ HEKİMİ 

SERTAÇ KIZILKAYA