Bütün Dişlere İmplant Yaptırmak Mümkün mü?

Hiç diş olmadığında veya bütün dişlerin çekilmesi gerektiğinde bütün dişleri implant yaptırmak gerekecektir. Bütün dişlere implant yaptırmak zorunda kalan bir hasta için tedavi nasıl gerçekleşiyor? Bütün dişlere implant fiyat ne kadar. Bana gelen bu soruya şimdi yanıt vereceğim. Bu yazıda, ağzında hiç diş olmayan bir hasta için implant tedavisinin yanında diğer alternatif protez seçeneklerini de anlatacağım.

Aşağıdaki video anlatımında da kaç implant gerekir sorusuna yanıt bulacaksınız. Genellikle bütün dişler için implant uygulamasından önce kendi dişlerinizi kurtarmak bu mümkün olmuyorsa da ekonomik imkanlarınız doğrultusunda farklı sayıda implant seçenekleri ile dişsizlik problemini çözüme ulaştırmak mümkün.

 

 

Bütün Dişlere İmplant Yapılır mı?

Hiç diş olmayan ağızda implant yapılır mı sorusuyla bütün dişleri implant yapılır mı sorusu birbirine karıştırılan iki soru. Hiç diş yoksa tabii ki implant ile tedavi yapılır. Ancak bütün dişleri implant derken her bir diş için bir implant yapımından bahsediyorsanız bu mümkün olmasına rağmen sağlıklı bir uygulama olmayacaktır. Çünkü iki implant arasında çok az miktarda kemik olması implantın ömrünü ve sağlığını olumsuz etkileyecektir. Genellikle implantlar arasında 3-5 mm boşluk bırakılması implant çevresindeki kemiğin sağlıklı beslenmesine katkı sağlar ve daha uzun ömürlü olur. Bu nedenle bütün dişlerin yerine yani her bir diş için bir implant yapılması uygun olmaz. İmplant yapımı ve tam dişsiz ağızlar da tedavinin nasıl yapıldığıyla ilgili bilgiyi aşağıda vereceğim. 

İmplant Diş Yapımı

Bildiğiniz gibi implant uygulaması için ağız içerisinde yeterli kemik hacminin bulunması gerekiyor. Hiç dişi olmayan hasta için alternatifler değerlendirilirken kemik miktarı önemli bir belirleyicidir. Kemik hacmi azalmadan implant yaptırılması bu nedenle önerilir. Bütün dişlerini kaybedecek veya kaybetmiş bir hasta için tam protez yani takılıp çıkarılan damak protezi veya implant ile diş yapma seçeneği vardır. İmplant kullanılarak yapılan tedavilerde sabit ve hareketli iki seçenek olduğunu bilmek gerekiyor. Hangi hasta için sabit hangi hasta için takılıp çıkarılabilen hareketli implant üzeri diş yapılıyor. Bu konuları da inceleyelim.

Hiç Diş Olmayan Ağızda İmplant 

Çenede hiç diş olmadığı durumda sabit veya hareketli implant tedavileri planlanabilir. Sabit implant üzeri diş için her bir çenye dört ile sekiz implant uygulaması gerekir. Sabit diş yapımı isteniyor ise implant sayısının artması çiğneme etkinliğinin arttıracaktır.  Dört diş üzerine yapılan all on 4 implant tekniğinde arka çiğneme dişlerinin eksik kaldığını bilmek gerekiyor. İyi bir çiğneme fonksiyonu için altı implant veya daha fazla sayıda implant önerilir. İmplant sayısının fazla olması yapılacak implant üstü diş köprünün de daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. Dayanak olarak kullanılan implantlar çiğneme kuvvetlerine karşıladıkları için ne kadar fazla dayanak olur ise köprü o kadar sağlam olmaktadır. 

Tüm Dişlere İmplant Uygulaması Nasıl Yapılır?

Öncelikle hastanın klinik olarak ve radyolojik olarak detaylı bir incelemesi yapılmalıdır. Daha önceden dişler çekildiyse kalan kök parçaları veya kist gibi oluşumlar dikkatli bir şekilde değerlendirilmelidir. Tüm dişleri implant uygulaması gerçekten tecrübe bilgi dikkat ve sabır isteyen bir uygulamadır. Hastanın ve hekimin üzerine düşen bütün görevleri eksiksiz olarak yerine getirmesi sonucun başarılı ve yüzünü güldüren bir şekilde tamamlanmasını sağlayacaktır. 20 yılı geçen meslek yaşantım boyunca bir çok hastama bu tür bir uygulama yaptım. Ben mi hastalarım küçük üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirdiğimiz için çok başarılı ideal sonuçlar aldık. Bütün dişlerini kaybeden bir hasta için yapılacak implant tedavisi adeta onu yeniden hayata kazandırmak gibidir. Kişi çiğneme fonksiyonunu yeniden kazandığı gibi estetik olarakta kendine güven duyabileceği bir duruma gelmekte. Bütün dişlerini implant yaptım hastalarımla hekimliğin ötesinde dost ve arkadaş oluyoruz ve karşılıklı ömür boyu bakım kontrol disiplinini aksatmadan devam ediyoruz.

İmplant Her Zaman Yapılabilir mi?

Diş eksikliği için ilk tercih olarak telaffuz edilse de başka yöntemler olduğunu da unutmamak gerekiyor. Bazen ekonomik sebeplerle bazen de biyolojik nedenlerle implant yapmak mümkün olmayabilir. Kemik hacminin yeterli olmadığı durumlarda implant tedavisinin başarısından söz edilemez. İmplantı ağızda sağlıklı bir şekilde tutabilmek için etrafının kemikle kapalı olması gerekir. Çelik miktarının yeterli olmadığı hastalar için kemik tozu uygulaması veya blok kemik grefti gibi ileri cerrahi uygulamalar yapılabilir. Ancak bu uygulamalarda her hasta için her zaman uygun olmaya bilmektedir. O zaman geriye takılıp çıkarılabilen hareketli diş protezleri seçeneği kalmakta. Sizin için i̇mplant tedavisinin uygun olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız randevu alarak klinik muayeneye gelebilirsiniz. 

Kemik seviyesi kritik durumda olan hastalar için üç boyutlu bilgisayar görüntülerinden faydalanabiliyoruz. Tomografi adını verdiğimiz üç boyutlu görüntüleme yönteminde kemiğin dikey yatay ve arka yöndeki durumu değerlendirilip yapılacak implantın etrafında kalacak olan kemik değerlendirile bilmektedir. Bunun yanı sıra yetersiz kemik olan hastalar için ne tür bir kemik elde etme yönteminin mümkün olabileceği ile ilgili de yorum yapılabilmektedir. Kemiğin yetersiz olduğu vakalar genellikle üst arka bölgede sinüs adına verdiğimiz burun içi boşluklar bölgesinde olmaktadır. Alt çene de çene kemiğine ve dudaklara hissiyat veren sinirlerin geçtiği bir kanal bulunmaktadır. Kemik eridiğinde implantların kanala zarar verme riski olabilir. Bu nedenle alt ve üst çene için arka azı bölgeleri dikkatli değerlendirilmelidir. Özellikle alt Çenesinde aşırı kemik erimesi olan hastalara alt çene ön bölgeye yapılacak iki implant genellikle mümkündür. Bu bölge güvenli bir bölgedir ve iki implant üzerinde hareketli protez hastaya son derece faydalı tutuculuk sağlar. Bu konuyla ilgili detaylı bilgi ve örnekleri görmek için randevu alarak gelebilirsiniz. 

Bütün Dişlere İmplant Yapılırken Geçici Diş Yapılabilir mi? 

Bütün dişleri implant yaptırmak fiyat olarak ne kadar tutuyor önemli bir soru. Yapılacak tedavinin türüne göre implant tedavisi ağzında hiç diş olmayan bir hasta için bazen sadece altçene de uygulanabilir. Bu durumda iki implant uygulanacağı için fiyat daha ucuz olacaktır. Kemik durumu müsait olduğunda üst çene için de dört adet implant uygulandığında altı implant üzeri hareketli bir protez ile alt ve üst çene için çözüm bulunmuş olur. Bu da nispeten ekonomik bir uygulamadır. Genellikle yaşı daha genç olan hastalar için kemik hacmi de yeterli ise altçene de altı üst çene de altı toplam 12 implant üzerine 24 diş kaplaması uygulandığında i̇mplantın mucizesi ile yani kendi dişinizin rahatlığıyla çiğnemeye kavuşursunuz. Fiyat olarak yapılacak cerrahi işlem kullanılan malzeme ve Kliniğin giderleri doğrultusunda fiyat değişmektedir. Bizim klinik fiyatlarımıza WhatsApp ile hemen öğrenebilirsiniz.

İmplant Yapımı Ne Kadar Sürer?

Evet implant uygulaması zaman alan bir tedavidir. Tedavinin başlamasından bitmesi ne kadar geçen süre içerisinde geçici dişler yapılabilir. Ancak implant cerrahisini  Tedavinizin bitim aşamasında diş ölçünüz alındığı hafta içerisinde de bu geçici protezi kullanmamanız istenebilir. Bunun dışındaki üç ay boyunca geçici diş protezinizi yemek yemek ve estetik görüntüyü tamamlamak amacıyla kullanabilirsiniz. Ekonomik durumu el veren hastalar için mini implantlar üzerine sabit geçici diş uygulaması da mümkündür konuyla ilgili bilgi almak için doktorunuzla görüşebilirsiniz.

Hiç Dişi Olmayan Kişiye Kaç İmplant Yapılır?

Her kişi için yapılacak tedavi farklı olmaktadır. Yapılacak tedavinin fiyatını da önemli derecede etkileyen implant sayısına en doğru şekilde öğrenmek için klinik ve radyolojik muayene mutlaka gereklidir. Kişiye kaç implant yapılabileceği ancak klinik muayene ile belirlenir. Genel olarak bir bilgi vermek gerekirse çenenin genişliği alt üst çenenin kapanış şekli ve en az bunlar kadar belki de daha önemlisi kemik hacmi belirleyici olmaktadır. Hastanın istek ve beklentileri de yapılacak implant sayısına etkiler. İmplant üzerine yapılacak diş köprüsü veya protezi için uygun sayıda implantın yerleştirilmesi gerekir. Doğru biokinetik hesaplar yapılmadığında hem yapılan implantlar hem de üzerindeki diş zarar görecek ve istenmeyen Sonuçlara maruz kalınacaktır. Bio fonksiyonel bir yapı çiğneme sistemi için uzun dönemli başarıdan söz edebilmek için öncelikle doğru tedavi planı ve doğru uygulama yapılması gereklidir diye her zaman söylerim. Sizin için kaç implant gerekeceği hakkında bilgi almak istiyorsanız randevu alarak muayeneye gelebilirsiniz. Ömür boyu kullanmak üzere yaptıracağınız implant tedaviniz için zaman ayırıp görüş almak sizin menfaatiniz de olacaktır. İletişim sayfasından randevu talep edebilirsiniz.

Bütün Dişlere İmplant Yaptırma Fiyatı Ne Kadar?

İmplant tedavisinin ucuz bir tedavi olmadığını biliyoruz. Bütün dişleri implant yaptırma fiyatı da diğer diş kaplama veya köprülerine göre daha maliyetli olacaktır. Yapılacak olan implantların ve üzerindeki dişlerin uzun Ömürlü olması isteniyor ise mutlaka kaliteli malzemeler ve deneyimli hekimler ile çalışılması tavsiye edilir. İmplant tedavisinin uzun süren bir tedavi olduğunun ve düzenli kontroller gerekeceğinin unutulmaması gerekir. Bu nedenle diş yaptırdığınız hekim ile uzun süreli irtibat kurabileceğinizi hissetmelisiniz. Büyük diş hastanelerinde sizin işlerinize işlem yapan doktorları sonradan bulabilmeniz oldukça zor olabilmektedir. Bu nedenle hastane ismi ile değil doktor ismi ile implant yaptıracağınız yere karar vermeniz sizin menfaatiniz de olacaktır. Şimdi gelelim bütün dişleri implant yapma fiyatına. Yapılacak implantların sayısı fiyatı etkileyen en önemli faktör dur. İmplant sayısı arttıkça tedavi fiyatı da artmaktadır. Ancak implant sayısı arttıkça dayanak artmakta ve tedavinin daha kalıcı sağlıklı uzun Ömürlü ve fonksiyonel olması söz konusu olmaktadır. Bu nedenle kemik hacminiz yeterli i̇se implant sayısını arttırarak daha kalıcı ve fonksiyonel bir tedavi yoluna girmeniz önerilir. Altçene de dört implant üzerine sabit diş yapılabildiğini belki duydunuz. Ancak o dört implant üzerine yapılan dişlerin uzunluğu altı veya sekiz implant yapılarak uygulanan dişlere göre daha kısadır. Yani arka bölgede çiğneme dişlerinden bazıları eksik kalmaktadır. Bu tedavi bazı hastalar için uygun olsa da genellikle her hasta için uygun değildir. Sadece daha az bir maliyet olsun diye dört implant üzerine sabit diş köprüsü düşünmek hatalı bir yaklaşımdır. Daha sonra çiğneme fonksiyonundaki eksiklikleri görerek arka bölgelere ilave implantlar yaptırmak zorunda kalabileceğimizi size hatırlatmak isterim.

Zaten basit bir düşünce şekli ile altçene de 16 diş ile çiğnediğinizi düşünürseniz dört implant üzerine sekiz diş ile çiğneme fonksiyonumızın doğal çiğneme fonksiyonunun yarısı kadar olabileceğini sizde değerlendireceksiniz.