Diş Temizleme
Diş Temizleme Nedir? Ne Zaman Diş Temizletme Yapılır?
Diş eti sağlığı için iyi bir ağız bakımı gerekir. Diş taşları Diş eti sağlığını olumsuz etkiler. Dişeti hastalığı oluşmasını engellemek için diş temizleme yapılması mutlaka gereklidir. Diş taşları fırçalama ile uzaklaştırılamaz. Sağlıklı diş eti kanamaz. Diş eti kanamanız varsa mutlaka diştaşlarını temizletmeniz gerekir.Size özel diş temizleme fiyatlarımız için yazınızı okudum diyerek bizi arayın.Size mümkün olan azami düzeyde yardımcı olacağız.
Diş Temizleme Fiyatı:
2016 yılında diş temizleme fiyatında artış olmadı.Diş temizliği bütün dişleri ve diş ile diş etinin birleştiiği bölgeyi kapsar.Bilgi için bizi arayabilir veya iletişim sayfamızdan yazabilirsiniz. Rekabet kuralları gereği fiyat yayınlayamıyoruz.
Ne Zaman Diş Taşı Temizliği Gerekir?
Diş eti diş birleşiminde kızarıklık ve şiş oluşması ardından dişeti kanaması görülür.Başlangıç tedavisi diş taşı temizliğidir. Diş hekiminiz güvenli bir şekilde diştaşı tamizliğini yapar. Flap cerrahisi diş etinin kaldırılarak diş taşlarının temizlenmesidir.Diş eti hastalıklarının genel adı "Periodontal hastalık", diş eti ve dişleri çevreleyen bu yumuşak ve sert dokuları etkileyen iltihabi durumdur.Hastalığın başlangıç aşamasına "gingivitis", ilerleyen aşamasına "peridontitis" denir.
Başlangıç Diş Eti Hastalığı: Gingivitis:
Diş eti hastalığının erken dönemi “gingivitis” tir. Gingivitis, dişin Çevre dokularından sadece dişetinin etkilendiği klinik tablodur. Plak tabakasındaki bakterilerin, diş etlerini iltihaplandırması hastalığın başlangıcıdır. Plak; dişlerin üzerinde sürekli olarak oluşan yapışkan ve renksiz film tabakasıdır. Bu dönemde diş etlerinde kırmızılık, kanama ve şişlik gözlemlenmektedir. Genellikle bu dönemde ağrıya rastlanmamaktadır.Genellikle yetersiz ağız bakımı ile meydana gelir ve profesyonel diş taşı temizliği ya da evde yapılan düzenli ağız bakımı ile çabuk iyileşme sağlanır. Tedavi edilmezse hastalık periodontitis aşamasına geçer.
Diş Taşları
Diş ile diş etinin birleştiği bölgede bakteri plağı zaman içerisinde sertleşir ve diş taşları oluşur. İçerisinde çok fazla miktarda bakteri bulunan diş taşları diş eti çekilmesine ve kemik erimesine neden olur. Ağızda diş eti çekilmesine neden olan en önemli sorun diş taşlarıdır. Diş taşı oluıştıktan sonra fırçalama ile oluşmuş diş taşlarını uzaklaştırmak malesef mümkün değildir.
Diş hekimleri özel aletlerle dişlerinize zarar vermeden dişler ve Diş kökü üzerinde oluşan diş taşlarını temizleyip diş etlerinizi eski sağlığına kavuştu da bilirler.
Diş hekimi olmayan kişilerin yapacağı diş temizleme işlemi size zarar verebilir. Toplumda yaygın olarak bilinen diş taşı temizlemenin zararlı olduğu bilgisi yanlıştır. Diş hekimi olmadığı halde diş temizliği yapan kişiler dişlerimize zarar verebilir, ancak diş hekiminin yapacağı diş temizleme işlemi asla dişlerinize zarar vermez.
Toplumda bilinenin aksine diş taşı temizletmek zararlı değildir. Dişler üzerinde miktarı artan diş taşı diş eti kanaması ve zamanla Diş ve Kemik kaybına neden olur. Diş eti hastalığı ilerlemeden önüne alındığında işleri daha uzun süre kullanmak mümkün olabilmektedir. Diş taşlarının oluşmaya başladığı diş yüzeyleri ve komşu diş eti zaman içerisinde kanamaya başlar. En kısa sürede oluşan diş taşlarını temizletmek diş etinizi ve diş ve diş etine destekleyen kemiğin sağlığı açısından son derece önemlidir Diş taşlarından kurtulmak için diş temizletmek sen başka sağlıklı bir yöntem yoktur Dişleri ve diş taşlarını temizlediği söylenen pozlar ve mağazalar hiçbir fayda sağlamaz.Dişler ve diş eti altındaki diş taşları arttığı zaman temizleme işlemi zorlaşır. Bu durumda 1 seansta bütün diş taşlarının temizlenmesi mümkün olmaz. Diş eti Normalde pembe renklidir diş taşı nedeniyle oluşan diş eti hastalığı nedeniyle diş etlerinin rengi kırmızı ve özenli bir hal alır. Dolayısı ile diş taşları temizlendiğinde temizleme sırasında dişetlerinde bir miktar kanama olacaktır. Bu kanama nedeni ile endişelenmenize gerek yoktur.
Bir süre sonra dişeti kenarından gelen bu kanama kendiliğinden geçer. Birkaç gün içerisinde diş etlerinizin renginin normale döndüğünü ve fırçalama sırasında artık kanamadığını göreceksiniz. Ancak diş hekiminin sizi tekrar kontrole çağırdı ise mutlaka ikinci seans diş temizliği için doktorunuza gitmeniz gerekir. Dişeti altında birinci seansta temizlenemeyen taşlar ikinci seansta temizlendiğinde kemik erimesi ve diş eti hastalığına durdurmak mümkün olacaktır.